מתי הזמן לעבור מסלקל לכסא בטיחות ולבוסטר?
מתי הזמן לעבור מסלקל לכסא בטיחות ולבוסטר?
אחת השאלות הנפוצות שאנו מקבלים מהורים היא “מתי הזמן לעבור מסלקל לכסא בטיחות ולבוסטר”. התשובות יכולות להיות מבלבלות לפעמים, בשל תקנות בטיחות שונות בנושאי משקל, גובה וגיל הילד. אז איך בוחרים את מושב הבטיחות המתאים ביותר לילד שלכם? קבלו את את ההמלצות
ל-BeSafe שלושה סוגים של מושבי בטיחות לרכב: סלקלים לתינוק, כסאות בטיחות לפעוטות ובוסטרים (מושבי הגבהה) לילדים בוגרים יותר.
קבוצה 1: סלקל לרכב
שימוש: הסלקל הוא המושב הראשון של התינוק שישמש אותו מיום הלידה עד בערך גיל 12 חודשים, תלוי בגובה. הדרך הטובה ביותר לדעת מתי ניתן לעבור לשלב הבא ולרכוש כסא בטיחות, היא כאשר ראשו של התינוק מגיע לנקודה הגבוהה ביותר של הסלקל ו”מאיים” לעבור אותו, או כאשר התינוק יכול להחזיק את הראש בצורה יציבה ועצמאית.
התקנה: סלקל לרכב מותקן תמיד כשפני התינוק מופנות כנגד כיוון הנסיעה. הוא יכול להיות מותקן בעזרת חגורת הבטיחות של הרכב או באמצעות בסיס, כאשר אם שניהם מותקנים כראוי – הם מספקים את אותה רמת בטיחות הנדרשת.
מה חשוב לדעת לפני בחירת סלקל לתינוק:
בעת בחירת סלקל לתינוק, אנו ממליצים לקחת בחשבון את ההיבטים הבאים:
– בחרו סלקל בעל 5 נקודות רתמה שיספקו את רמת הבטיחות הגבוהה ביותר
– ודאו כי הסלקל יגדל עם התינוק וכי קל לכוונן את הרתמות שלו ולהתאימן לגובה הרצוי
– בסיס ISOfix יהפוך את השימוש היומיומי לקל יותר וגם ההתקנה שלו פשוטה למדי
– בחרו סלקל קל משקל שיאפשר לכם נשיאה קלה ונוחה יותר
– ודאו שמושב הבטיחות עומד בתקני בטיחות מחמירים, כולל הגנה מלאה מפני פגיעות צד, כך שיספק לילד בטיחות ונוחות מושלמת
סלקל BeSafe :BeSafe מציעה שני סלקלים לרכב לתינוק: סלקל BeSafe iZi Go X1 ו-מערכת BeSafe iZi Go Modular
» קראו עוד על סלקל לרכב BeSafe
קבוצה 2: כסא בטיחות לרכב
שימוש: כסא בטיחות לרכב מתאים לתינוקות בוגרים יותר, החל מגיל 6 חודשים ועד גיל 4, בהתאם לגובה ולמשקל הילד. כסא הבטיחות מתאים לשימוש עד לשלב בו הנקודה העליונה של אוזני הילד מגיעה לנקודה הגבוהה ביותר של משענת הראש, ואז ניתן לעבור לשלב הבא – הוא הבוסטר.
על פי הרגולציה של תקן UN R129 (i-Size), ילדים חייבים לשבת ברכב כנגד כיוון הנסיעה במשך 15 חודשים לפחות, אך אנו ב-BeSafe ממליצים להשאיר את הילד בתנוחה זו עד גיל 4 לפחות. שימו לב, שבקטגוריית כסאות בטיחות לרכב, ישנם כאלה שניתנים לשימוש הן עם הפנים לאחור והן קדימה.
בדיקה נוספת שיש לערוך לפני רכישת כסא בטחות לרכב נקראת מבחן הפלוס, ומבטיחה שהכסא עמד בהצלחה בבדיקות התרסקות קפדניות וקשוחות יותר מהנדרש בתקנות. על פי מבחן הפלוס, רק מושבים עם כיוון נסיעה נגדי יעמדו בהצלחה בדרישות המחמירות.
התקנה: כסא בטיחות לרכב יכול להיות מותקן בעזרת בסיס ISOfix או באמצעות חגורות הבטיחות של הרכב
מה חשוב לדעת לפני בחירת כסא בטיחות לרכב:
הילד שלכם ישתמש במושב זה כ-3-4 שנים והרבה יקרה במהלך השנים האלה. לכן BeSafe ממליצה לכם לקחת בחשבון את ההיבטים הבאים בעת בחירת הכסא:
– 3-4 שנים זה זמן ארוך מאוד, במהלכו הילד יגדל משמעותית וכמעט יכפיל את גובהו. בשל כך חשוב שהמושב יגדל עם הילד, הן בגובה והן במרחב.
– מאחר שהוכח שישיבה כנגד כיוון הנסיעה בטוחה פי 5 מאשר נסיעה עם כיוון הנסיעה, לפחות עבור ילדים עד גיל ארבע, חשוב לוודא כי כסא הבטיחות מספק מספיק מקום ומרחב כדי למלא אחר המלצה זו
– כסא בטיחות המותקן עם ISOfix יכול לעבור במהירות רבה יותר בין רכבים שונים והוא מותקן בקלות. בשל כך מומלץ לבחור כסא הכולל מחוונים המצביעים על כך שהמושב מותקן כהלכה
– מבחן כסא הבטיחות המאושר “פלוס”, כולל בדיקות קריסה קשות יותר מהנדרש מתקנות ECE R44 / 04 ו-UN R129, ובכך מספק רמות בטיחות גבוהות עוד יותר
» קראו עוד על כסאות בטיחות לרכב BeSafe
קבוצה 3: בוסטר לרכב (מושב הגבהה)
שימוש: הבוסטר הוא מושב הגבהה בו ישתמש הילד למשך הזמן הארוך ביותר. על פי החוק, ילד צריך לשבת בבוסטר לפחות עד גיל 12 או עד שהוא מגיע לגובה של 135 ס”מ, לפי המוקדם. שימוש בבוסטר מבטיח שהילד יקבל הגנה מלאה מפגיעות צד במהלך כל תקופת השימוש
התקנה: בוסטר לרכב ניתן להתקנה באמצעות עם חגורת הבטיחות של הרכב או באמצעות ISOfix.
מה חשוב לדעת לפני בחירת בוסטר לרכב:
– בחרו בוסטר עם משענת גב גבוהה, כך שלא ניתן להזיזה ולהסירה בקלות. בדרך זו הילד מוגן גם מפני פגיעות צד במהלך כל תקופת השימוש.
– מושבי בוסטר נוטים להיות קצת ישרים וזקופים למדי ברכב, ולכן בחרו מושב מותאם ככל האפשר לרכב שלכם.
בוסטר לרכב BeSafe :BeSafe מציעה שני בוסטרים לבחירתכם: izi up x3 fix, אותו ניתן להתקין רק עם חגורת הבטיחות של הרכב ו-בוסטר izi flex fix i size שיכול להיות מותקן גם עם ISOfix